Leder du efter inspiration til Blå Mandag og de helt rette Blå Mandag idéer til sjove aktiviteter for konfirmanderne. Så har vi en masse tips og tricks og gode råd, som du kan få med på vejen.

I dette indlæg, har vi samlet en masse gode råd og nyttige tips, der gerne skulle sikre jer den bedst mulige oplevelse til blå mandag. Det skulle jo gerne være en dag fyldt med sjove events og fantastiske små øjeblikke, der vil blive husket resten af livet.

Planlægning af blå mandag

Det er vigtigt at komme godt fra start og derfor er planlægningen alt afgørende for et godt arrangement. Det er derfor vigtigt at i planlægger blå mandag i god tid, da der er 45-50.000 andre konfirmander, der også afholder blå mandag, så der kan hurtigt blive overbooket hos busselskaber, eventcenter og spisesteder.

Når i skal planlægge dagen er det måske en god idé, at nedsætte et lille festudvalg af forældre, der hver repræsentere 4-6 konfirmander. Denne repræsentant skal så fremlægge konfirmandernes ønske om, hvad der kunne være sjovt til blå mandag, for at sikre at tingene kan lade sig gøre og alle kan være med, er det en god idé at lave en budget, hvor alle har mulighed for at være med.

Vigtige punkter under planlægningen:

 • Lav et blå mandag udvalg
 • Lav et budget
 • Book i god tid

Sjove blå mandag idéer til at starte dagen på

En hyggelig måde at starte dagen på, er at mødes tidligt på dagen og starte dagen med en omgang brunch. Dette er ikke bare en hyggelig måde at starte en blå mandag på, men det er også vigtigt, at man får godt med næring med alt den energi, der brændes af i løbet af dagen.

Brunch kan både bestilles udefra eller hver konfirmand kunne tage enkelte ting med. Så alle er med til, at bidrage til den lækre morgenbuffet.

TIP: Man kunne eventuelt overraske konfirmanderne med at en kendt Youtuber kommer og tager billeder sammen med dem, hvilket kunne give nogle sjove billeder at se tilbage på, samt ville være med til at gøre dagen lidt ekstra speciel.

Sjove konkurrencer og udfordringer

Blå mandag må gerne være fyldt med små sjove lege, konkurrencer og en masse udfordringer. En idé kunne måske være, at dele deltagerne op i hold, hvor de så skal dyste mod hinanden i forskellige konkurrencer i løbet af dagen.

Der findes mange små selskabslege man kan lave og skal man en tur i eventcenter, så kunne man passende vælge hold aktiviteter, så holdene rigtig kan kæmpe mod hinanden.

Blå mandag aktiviteter & fede Blå mandag pakker

blå mandag aktivitet

Der findes så mange sjove aktiviteter til blå mandag, at det næsten ikke er til at finde rundt i og tilbudene til de unge konfirmander vil da heller ikke nogen ende tage.

Konfirmanderne bruger mellem 400-1.000 kroner på aktiviteter til blå mandag og igennemsnit 650 kroner. Dette inkludere sjove aktiviteter, entré i tivoli og ligende aktiviteter.

Nogle af de mest populære og nyeste events inden for eventbranchen er:

 • Bumper fodbold i bumper balls
 • Bungee Run
 • Bow attack
 • Waterballs
 • Stafet med promillebriller
 • Unicorn race

Sådan spare i penge på Blå mandag aktiviteter

Det koster hurtigt mange penge, at transportere hele klassen af konfirmander rundt fra sted til sted. For ikke at tale om, at skulle betale indgang og adgang til aktiviteter. Så derfor har vi i samarbejde med Delta Fun lavet nogle helt unikke blå mandag pakker, med nogle af de fedeste aktiviteter.

Få besøg af et mobilt eventcenter, der kommer ud til jer med en masse sjove aktiviteter og giv den gas i 3 timer med de fedeste aktiviteter. I kan vælge mellem flere forskellige pakkeløsninger, hvor der er 3-5 aktiviteter i kommer igennem

Se Blå mandag pakkeløsningerne her, hvor i kan vælge mellem Blå Mandag Action event, Blå mandag fun event og ikke mindst Blå mandag hygge event. Tjek de sjove Blå mandag pakker ud her

Hvad skal man passe på med?

Der er desværre mange, der er på rov efter konfirmandernes penge og ejendele, hvilket især finder sted på strøget og i forlystelsespakker. Så derfor er det vigtigt at være ekstra påpasselig og tage sine forholdsregler.

Her er nogle vigtige punkter, som man skal være opmærksom på:

 • Pas på penge og andre værdier
  Brug eventuelt en taske, der ikke bare kan lynes op. Istedet for at have pengepungen i baglommen, så hav den i forlommen eller i en jakkelomme der kan lynes, hvis muligt. Det er også vigtigt at passe på telefoner, kamera og ligende udstyr man kunne have med på turen. Det er også en god idé at gøre brug af et hævekort, så man ikke render rundt med for mange kontanter.
 • Tænk over fodtøjet
  Det er super fedt, at have sine smart nye sko på eller måske endda høje hæle, men man skal lige huske lidt på, at dagen byder på en del udfordringer og sikkert en masse skridt man skal igennem for at komme rundt, så praktisk fodtøj er virkelig vigtigt og gerne sko man har gået til.
 • Planlæg et møde sted
  Skulle i bliver væk fra hinanden eller kunne gå lidt rundt selv på Strøget, Tivoli eller ligende steder, så er det en god idé at udvælge et mødested eller samlingssted, hvor man kan gå til, hvis man bliver væk fra den gruppe man går med eller hvis i skal samles på et tidspunkt og videre til næste sted.
 • Få rigeligt med væske
  Da dagen for det meste er fyldt med en masse aktivitet, så er det vigtigt, at man har væskebalancen i orden, så derfor er det en god idé med en drikke drunk.

Shopping til blå mandag

Der er rigtig mange, der gerne vil ud og shoppe på Blå Mandag, især da rigtig mange konfirmander får mange penge gaver. Her er det en rigtig god idé, at konfirmanden har et hævekort med istedet for kontanter, som vi også var inde på tidligere og at der er aftalt et beløb, der kan bruges på selve dagen. Husk at der også er mulighed for online shopping, hvor der tit er rigtig meget at spare.

Afhold Blå Mandag på en Fredag

Det er ikke altid, at man kan få det til at hænge sammen med at arrangerer en Blå mandag, hvilket også er grunden til, at mange konfirmander vælger at holde Rød Fredag istedet for.

Rød Fredag er egentlig bare, at man har rykket Blå Mandag til en anden dag, hvilket du kan læse mere om i vores Indlæg om hvad Rød fredag er

Hvor kan man afholde blå mandag?

Der findes ufattelige mange steder man kan afholde blå mandag og nogle af de mere klassiske steder er:

Blå mandag på Sjælland


Blå mandag København

Blå Mandag Roskilde

Blå Mandag Næstved

Blå Mandag Lolland og Falster

Blå mandag Fyn og Jylland


Blå Mandag Odense

Blå Mandag Vejle

Blå Mandag Svendborg
Blå mandag Esbjerg


Kan dem der ikke er konfirmeret være med?

Langt de fleste skoler giver også de resterende elever fri til, at kunne afholde blå mandag sammen med deres klasse. Er du i tvivl om hvordan holdningen er på din skole, så bør du tage kontakt til din klasselære eller kontoret på skolen.

Husk at give besked til dem, der planlægger blå mandag for klassen om at du ønsker at deltage, så de også får regnet dig med i planlægningen.

Mad og drikke

Mad og drikke er faktisk en af de dyre poster, når man kigger på blå mandag budgettet, hvilket skyldes, at en blå mandage ofte strækker sig fra tidlig morgen til en gang om aftenen.

Derfor kan det være en god idé, at tænke lidt over, hvordan man lige kan spare lidt på denne konto. Det kan gøres ved fx. at spise brunch sammen, som vi foreslå tidligere i dette indlæg, men det kunne også være, at man lavede en masse sandwiches og tog med rundt på turen.

Det er dog ikke alle steder, at man kan tage mad og drikke med ind. Men imellem events og aktiviteter burde der være god mulighed for at nyde de lækre medbragte sandwiches, samt hvis man booker et mobilt eventcenter, som vi talte om under aktiviteter, så er dette slet ikke et problem.

Har du nogle gode idéer eller forslag til blå mandag?

Ligger du inde med nogle gode tips eller tricks til blå mandag, så smid endelig en kommentar herunder, der kan være med til, at give inspiration til andre konfirmander.