Det er ikke kun konfirmanden, der skal finde tøj til konfirmationen! – Så derfor har vi både fokus på tøj til konfirmanden, Tøj til konfirmandens mor & far og selvfølgelig har vi da også lagt vægt på, hvad man skal have på af tøj til konfirmationen som gæst.

Denne artikel indeholder affiliate links, hvilket betyder, at hvis du finder produkter du godt kan lide og køber dem, så får vi en lille provision, hvilket benyttes til, at drive denne side og lave mere relevant indhold.

Er der dresscode til konfirmation?

Der er mange, der er usikre på, om der er en form for dresscode til konfirmation eller om man er frit stillet. Dette er et helt normalt spørgsmål, da der er meget stor forskel fra konfirmation til konfirmation.

Dresscode til konfirmation er traditionelt ret formel, men det er op til den enkelte familie, der afholder konfirmationen om de ønsker, at konfirmationen skal være med formelt tøj, om det skal være mere afslappet dresscode eller om der er et bestemt tema for tøjet.

Nogle vælger den klassiske dresscode, hvor det hele er mere formelt og andre vælger at holde det hjemme med et tema, hvor dresscode kan være tema baseret eller mere casual (afslappet og ubekymret)

Hvilke tøj skal konfirmanden have på?

Til konfirmationen har konfirmanderne pænt tøj på, der er dog ikke nogle faste regler for, at det skal være formelt tøj, hvilket giver lidt flere muligheder til konfirmanderne.

Drenge Konfirmationstøj

Tøj til konfirmation til konfirmanden, konfirmandens fra og gæsterne

Drengene der skal konfirmeres vælge oftest mørke jakkesæt i ungdommelig stil, hvilket er lidt mere friskt i det end traditionelle jakkesæt. Langt de fleste drenge vælger, at have slips eller butterfly på, men man kan altså godt lave en lidt mere frisk og nutidig stil, der stadigvæk er pæn uden.

Jakkesæt til konfirmanden
Armbånd, halskæde & ringe til konfirmanden

Pige konfirmationskjole og buksedragter

Langt de fleste piger, der skal konfirmeres vælger, at have en hvid kjole på, men da der ingen regler er på området er der flere, der fortrækker at have en hvid buksedragt eller måske en anden lys farve kjole på.

Pigerne går meget op i deres konfirmations accessories, der er med til at sikre et gennemført look.

Hvilke tøj skal konfirmandens Mor have på?

Hvad tøj tager man på til en konfirmation
Hvad tøj tager man på til en konfirmation

Er der noget bedre end, at have en legal undskyldning for at kunne shoppe lidt tøj og især når det er festtøj og ens barn skal fejres. Det er en stor dag, hvor ens barn træder ind i de voksnes rækker og der skal da også det helt rigtige outfit til sådan en anledning.

Hvad skal jeg have på til mit søns / datters konfirmation?

Der er ikke nogen officiel dresscode, hvilket betyder, at der ikke er nogle officielle regler for, hvad man skal have på til sin søns eller datters konfirmation, men det er dog traditionelt at se moren i en kjole eller buksedragt.

Konfirmation tøj til mor

Her finder du lidt inspiration til konfirmationen som mor.

Accessories til mor

Hvilke tøj skal konfirmandens Far have på?

Far hjælper søn med at tage tøj på til konfirmation

Det er da ikke kun konfirmanden og moren, der skal have nyt outfit til konfirmationen! – Derfor har vi fundet frem til nogle ret trendy jakkesæt, der er både Clean cut, slim jim og tailored og ikke mindst en stort udvalg af bukser fra Teeshop, der på de  sidste 12 måneder har solgt over 125.000 af de populære bukser.

Tøj til konfirmation som gæst?

Der er rigtig mange, der er usikre på, hvilket tøj man skal have på som gæst, hvilket er ganske forståeligt, da det kommer an på den enkelte konfirmation, da der er meget forskel på om, hvor formelt eller afslappet stil, der er lagt for dagen.

Det er derfor en god idé, at sætte sig lidt ind i om konfirmationsfesten er meget formel, hvilket indbydelsen mange gange lægger lidt op til. Hvis du forsat er usikker, så kan du altid høre konfirmandens forældre om, hvilken dagsorden der er lagt for dagen, hvilket giver dig et godt prej om, hvor formel festen egentlig er

Se forslag til tøj til konfirmations som gæst her

Hvilket tøj skal børn have på til konfirmation?

Tøj til konfirmation som gaest-boern

Langt de fleste konfirmationer er der en del børn med og det kan være lidt af en udfordring for mange forældre, at finde ud af, hvilket tøj deres børn skal have på til konfirmationen, for man vil jo gerne have, at ens børn er klædt pænt på til konfirmationen, men vi ved jo alle godt, at der går ikke længe før fangeleg, en tur på hoppeborgen og andre lege der hurtigt kan føre til beskidt tøj.

Derfor er det vores råd, at lad dem have flot tøj på, når de sidder til bords, men hav et ekstra sæt tøj med, så de rigtig kan få lov at give den gas med leg os spas efter spisningen og få lov til at være børn.

Se smarte outfits til børn på Teeshoppen