Det kan være svært at finde ud af hvad man ønsker sig af gaver til sin konfirmation, men det kan være lige så svært for  en gæst at finde ud af hvad man bør købe til konfirmanden. Derfor har vi her lavet denne artikel der vil hjælpe dig godt på vej uanset om du er konfirmand eller gæst.

Vi vil igennem denne artikel komme ind på følgende områder.

Når du har læst denne artikel, så vil du have en forståelse for hvad du bør købe af gave til konfirmanden eller hvis du er her som konfirmand er du helt sikkert ikke i tvivl længere om hvad du bør ønske dig af gaver, som du i længden vil blive glad for.

Gode råd omkring gaveønsker til konfirmanden

Når du som konfirmand skal til at finde idéer til gaver du kan ønske dig, så skriv alt hvad du kan finde på ned på en et papir. Når du er færdig og måske har flere papirer med ønsker på, så tag lige et kig på det alt sammen et ønske af gangen med denne tanke i hovedet. “Er det noget jeg vil blive glad for i længden og er det noget jeg vil huske tilbage på at jeg fik til min konfirmation?”.

For en konfirmation er ikke bare en fødselsdag eller juleaften der kommer hvert år. En konfirmation er noget der kun sker en gang i livet medmindre dine forældre f.eks. er skilt og konfirmationen bliver holdt 2 gange, men stadig noget der kun sker 1-2 gange.

Du bør derfor overveje ønsker, som kan bruges igennem flere år frem, eller noget du kan have stående eller have på resten af livet eller ihvertfald de næste mange år. Her kan f.eks. nævnes sølv/guld. Dvs halskæder, armbånd, øreringe, sparebøsser og andre sølv/guld pynte genstande. Fordelen ved disse er, at de aldrig taber værdi, så hvis du som 30 årig får brug for penge og er ligeglad med den ting, så kan den altid sælges senere for et godt beløb når det er af sølv eller guld.

Men det vi vil frem til her er at du bør ønske dig noget stort, men selvfølgelig også realistisk alt efter hvor mange penge din nærmeste familie samt resten af familien og vennerne har. At ønske sig en ferrai er nok lige overdrevet nok for de fleste, men så kunne du jo f.eks. ønske dig et af de oplevelsesgavekort hvor du kører med i en ferrai i 15-30 minutter. Tiden går hurtigt, men du får en oplevelse for livet eller ihvertfald indtil du måske engang får råd til en Ferrai selv.

Kig på vores forslag til ønsker længere nede på siden og find inspiration til hvad du kunne ønske dig af større ting, som du med sikkerhed vil være glad for resten af livet.

Gode råd til dig der skal give en gave til konfirmation

Når du skal til at finde ud af hvad du vil give konfirmanden af gave, så bør du tænke på følgende:

  • En konfirmation er kun noget der sker én gang i konfirmandens liv, måske 2 hvis forældrene er skilt. Derfor bør du overveje om den gave du vil give, at det er noget der vil være specielt for konfirmanden.
    Det vil altså sige, at et par sokker eller en standard hvid t-shirt nok ikke er noget du vil blive husket for resten af livet, eller jo måske som noget negativt, men er det den her mega fede t-shirt med motiv fra nogle af  konfirmandens idoler, så er det noget helt andet. Overvej derfor ganske nøje om det du giver vil give en slags wow effekt eller om det er sådan en gave hvor konfirmanden siger hurtigt tak og straks flyver videre til næste gave.
  • Har du modtaget en ønskeliste, så er det klart det bedste at holde dig til denne, medmindre du er meget tæt på konfirmanden og ved, at det du har i tankerne er noget han/hun ville elske at få.

Inspiration til ønskeliste / Inspiration til gaver til konfirmation

Elektronik

Computer
Mobiltelefon
Tablet

Gavekort

Gavekort kan være rigtig dejligt at få, da man som konfirmand selv kan gå ud og købe lige præcis det man ønsker sig. Næsten alle fysiske butikker og også langt de fleste online butikker kører med gavekort, så der er et hav af muligheder for hvad man kan give af gavekort.

Du skal dog være opmærksom på, at gavekort ikke kan byttes til kontanter, så vær sikker på, at konfirmanden har ønsket sig et gavekort til netop den butik du overvejer at give et gavekort til eller at du har snakket med konfirmandens forældre om gavekortet til den tænkte butik kunne være noget for konfirmanden.

Er du stadig i tvivl om hvor du skal købe et gavekort til, så er det langt bedre, at tage den nemmeste, men super fine løsning, som selvfølgelig er, at give en kontant gave. Her kan konfirmanden selv råde over hvad han/hun ønsker, at bruge pengene på.

Kosmetik

Kosmetik dækker over alle ting der kommes på huden, i håret eller som duft i form af deoderant, eu de toilette eller parfume.

De fleste piger elsker at gøre noget ekstra ud af sig selv. Det er nærmest blevet unormalt at lade være. Derfor er nogle af de bedre mærker altid et hit hos pigerne når det gælder mascara, foundation, eyeliners m.v. Derfor går du ikke helt galt i byen hvis du går ud og køber nogle af dyrere mærker.

Drengene går selvfølgelig ikke med sminke, men her kan nogle gode deoderanter eller eu de toilette være en fantastisk idé. Har du ikke forstand på hvad der er godt, så kan de helt sikkert hjælpe dig med dette i f.eks. Matas.

Du kan evt finde inspiration til Kosmetik hos CoolShop, som er en dansk webshop med alt mellem himmel og jord.

Smykker

Smykker går man aldrig galt i byen med. Der findes et hav af forskellige typer, men de mest normale er selvfølgelig armbånd, halskæder, fingerringe og øreringe. 

Sport og Fritid

Cykel

Oplevelser / Rejser

Koncertbilletter

Næsten alle unge har nogle musikere de ser op til og ville elske at komme til koncert med. Dog er det en god idé at rådføre dig med konfirmandens forældre, da de måske ikke ønsker, at deres barn skal til en koncert endnu alene. Det er meget forskelligt hvordan forældre opdrager deres børn, så at komme med billetter til en heavy metal koncert til deres lille lise ville nok ikke falde i god jord. Så spørg forældrene til råds om hvad deres barn kan li’ af musik og hvad de synes om idéen med koncert billetter i konfirmationsgave.

Oplevelser i Danmark

Der er rigtig mange ting man kan opleve i Danmark. Det gør det som regel også billigere end en rejse til udlandet.

Rejser til udlandet

Overvejer du, at give konfirmanden en rejse til udlandet, så er det helt klart en god idé at snakke med forældrene først og høre hvad de synes om denne idé. Du skal ihvertfald nok overveje, om du selv skal tage med eller at gaven skal være større så den ene eller begge forældre også kan komme med.

Pengegaver

Pengegaver er helt klart det, som de fleste benytter sig af, da det er den nemmeste løsning som gavegiver og også den som oftest vinder konfirmandens glæde når gaven bliver givet. Dog er det sjældent, at man bliver husket for de penge man har givet med mindre man var en af dem der gav mest.

Nogle konfirmander har meget rige familier, så det er måske også værd at nævne, selvom det kan virke surrealistisk for mange, at der er en begrænsning på hvor meget du må give før det udløser, at konfirmanden skal betale gaveafgift af pengegaven. Læs mere om pengegaver her og hvor meget man typisk giver for til en konfirmation

Vil man gerne give sin konfirmand en ekstrem gave som er langt over det beløb, som må gives i forhold til gaveafgiften, så har man den mulighed, at man som forældre har ret til, at lave et 100% rentefrit lån til sit barn med start afvikling fra de fylder 18 år.

Til sidst kan der nævnes en forholdsvist ny, men yderst populær gave til konfirmanden der skal til at lære hvad penge er. Nemlig en Konfirmandkonto, som du kan læse mere om her: Hvad er en Konfirmandkonto