Der findes mange forskellige typer af sjove indslag til konfirmation og Nonfirmationsfester, hvor man kan puste liv i festen og være med til, at gøre dagen til en helt uforglemmelig oplevelse. I dette indlæg, har vi samlet nogle af de bedste indslag vi har kunne finde frem til på nettet, samt hivet nogle af vores egne guldkorn frem, så der er lidt af vælge imellem.

Det er jo altid lidt sjov med udfordringer til konfirmanden, måske i form af en manddoms test til konfirmationen. Lige meget hvad, så finder du en masse anderledes indslag til jeres konfirmation på denne side.

Hvis du ikke allerede har lavet en huskeliste til konfirmationen, så få tilsendt vores ultimative Tjekliste til konfirmation. Vores huskeliste består af 34 vigtige punkter, der skal være styr på til konfirmationen.

Mekanisk Rodeotyr

Lej Rodeotyren Rocky til din konfirmationen eller lidt sjov underholdning til jeres blå mandag arrangement.

Tyren kan lejes for et døgn, hvilket giver mange timers underholdning.

Lej rodeotyren her

Promilletesten mod Mor eller Far

Sjovt indslag til konfirmation med promillebriller

Når man kigger på selve konfirmationsfestens traditioner, så er der meget tale om at “træde ind i de voksne rækker”, hvilket for mange også betyder, at man så småt også er klar til at træde ind i et vælg af traditioner og skikke, som vi har i Danmark. En af de skikke er helt klart vores alkohol kultur, som mange unge mennesker så småt stifter bekendtskab til.

Promillebriller får dig til at mister dybdeforståelsen, se dobbelt og det påvirker balancen i høj gradPromilletesten er et lille sjovt indslag, hvor man bliver kastet ud i små sjove konfirmations udfordringer med promillebriller, for, at se om man er klar til at klare et par glas vin på selve dagen.

Men i stedet for at konfirmanden står alene med denne udfordring, så er det lidt sjovere at dyste mod de lidt mere erfarende forældre når det kommer til alkohol.

For at gøre denne dyst mere realistisk, så får både konfirmanden og den udfordrende modpart, der typisk er mor eller far, et sæt promillebriller på hver og skal nu klare små sjove opgaver med disse promillebriller på, hvor de måde der dobbelt, mister dybdeforståelsen og selv deres balance bliver sat på prøve.

Hvem vinder først 2 forskellige dyster

For at skabe lidt mere spænding, så kan man lave 5 forskellige udfordringer, hvor den der først vinder 3 omgange har vundet i det samlet.

Andre sjove indslag til konfirmation med promillebriller:

– Hvem går bedst på line
– Hvem kan hurtigst sætte halen på æslet
– Hvem kan fylde mest i de 3 glas
– Hvem kan få flest æg i kurven
– Hvem kommer først igennem forhindringsbanen

Lej promillebriller her
Køb promillebriller her

Sjovt stafet indslag mellem retterne til konfirmationen

Vi kender det jo alle sammen alt for godt, at man er fuldstændig mæt efter hovedretten og her kunne det være godt med et lille sjovt stafetløb, hvilke lige forbrænder lidt af de mange kalorier, som gæsterne lige har indtaget og er et festligt indslag under konfirmationen og dette sætter også lidt gang i festen igen.

Derudover, så er unicorn race jo perfekt, som et lille sjovt indslag, hvis man har valgt at lave en lidt konfirmationstema til en hestepirge

Stafetløb kan laves på mange måder og det kræver ikke alverdens ting og sager, men hvis man gerne vil gøre lidt mere ud af det, så kan stafetløb laves med:

 • Promillebriller
 • Sumodragter
 • Unicorn race

Det er så ufattelig morsomt, både at prøve men også at se på for de andre gæster. Samt det aktivere også de unge gæster til festen, så de kan for løbet lidt krudt af sig.

Bungee Run er et sjovt indslag for børn og unge

Da der til de fleste konfirmationer er en del børn og unge med, så er det altid godt med lidt sjove indslag, der kan aktivere dem under festen og her er Bungee Run banen en super sjov løsning.

Bungee Run banen kan man lave lidt små sjove konkurrencer på, som et festligt indslag, men når indslaget er forbi, kan man fjerne bungee run snorene og lade ungerne tumle på den.

Manddoms test konfirmation

sjove indslag til konfirmation stafet idéer

Skal konfirmanden sættes på den ultimative manddoms test med en brydekamp mod far? – Så kan det krydres lidt op med Sumodragter, hvilket man kan leje fra lokale fest udlejere.

Man kan både lave det som sumobrydning bedst ud af 5 eller som en lille frisk stafet eller forhindringsløb.

Konfirmation med fodbold tema

Vil i gerne lave en konfirmation med fodbold tema, så er mulighederne virkelig mange. Udover man selvfølgelig kan pynte bordet dekorativt til konfirmationen, så kan man også lave nogle sjove fodbold indslag til festen.Nogle af de populære fodbold indslag til konfirmation er:

 • Promille fodbold
  Fodbold med promillebriller på
 • Straffesparkskonkurrence
  En lille straffesparkskonkurrence med promillebriller eller med kæmpe sko på
 • Bumper fodbold
  Fodbold med bumper balls på, hvilket kan laves til en lille turnering
 • Sumo-Fodbold
  Fodbold med sumodragter på (her spilles typisk 3 mod 3)

Et anderledes indslag til konfirmationen

anderledes indslag til en aktiv konfirmation

Bow attack er den nyeste dille inden for paintball ligende aktiviteter. Men man behøver ikke at lave alle mod alle, man kan også bare leje et par buer og et par skyde skiver og skyde til måls. Det fede ved Bow attack er, at alle pile har skumhoveder, sådan at det er et mere sikkert indslag.

Lej Bow attack her og få det tilsendt til nærmeste GLS pakkeshop

30 minutters indslag med tryllekunstner

Skal det være en helt magisk dag, så er en tryllekunstner den helt rette til, at skabe spænding og mystik. Der findes mange der tager ud og laver trylleshows til konfirmationer og en af disse er Anders Møller, der optræder i hele landet.

Lav en video hilsen eller gæstebog til konfirmationen

lav en video indslag til konfirmation

Der er mange kreative måder man kan lave en lille video på til en konfirmation, hvilket kan være et sjovt lille indslag.

Det er faktisk ikke så svært at lave en video, som det måske lyder som. Dette skyldes, at der findes programmer, hvor man bare kan upload ens rå videoer og let redigere dem til.

Forslag til videoer:

 • Slideshow med voiceover
 • Det er mig og mig der holder tale
 • En lille reklame indslag om livet som voksen
 • En lille video hilsen fra gæsterne

Vi har lavet et indlæg om, hvordan du kan Lave en sjov Gæstebog til Konfirmationen i 5 lette trin, Hvilket kan være et sjovt indslag til konfirmationen i sig selv.

En lille Hilsen fra Youtube

indslag fra en youtuber

Der er mange unge, der bruger rigtigt meget tid på YouTube, så det kunne være sjovt for dem, at modtage en lille hilsen fra nogle af de kendte youtubere til ens konfirmation eller endnu bedre måske få et kort besøg af en youtuber.

Der findes et hav af Youtubere, der tilbyder denne service og hvis du gerne vil have en lille hilsen, så bør du helt sikkert tilmelde dig vores “Konfirmation insider” hvor vi netop har særtilbud på sådanne hilsner. Du kan selv være med til at udforme disse hilsner.

Et lille sjovt twist til konfirmationen

festlige sjove indslag til konfirmation

Mange af jer kender sikkert twister spillet fra i var børn, men event branchen har pustet liv i denne sjove leg i form af deres oppustelige version af spillet.

Spillet er egnet for hele familien og kan være et sjovt indslag, der både kan bruges til ungerne, men også som et sjovt lille indslag for hele familien under konfirmationen.

Oppustelige twistere kan lejes for en 1.000-2.200 kroner alt efter størrelse og hvilken udlejer man kontakter.

Gå på vandet i Delta Waterballs

waterballs er en sjov aktivitet til konfirmation og et indslag der virkelig sætter prikken over iet.

I biblen har vi hørt om at gå på vandet og nu kan dette altså også prøves til konfirmationer. Delta waterballs er sikkerhedsgodkendte waterballs, der er lette at bruge og det er helt sikkert et indslag, folk vil tale om i mange år fremover.

Waterballs kan lejes i 2 størrelser 1,50 og 2,0 meter i diameter. typisk lejer man 4 waterballs til et bassin på ca 8×6 meter.

Hoppeborg til ungerne

Lej en hoppeborg eller et helt mobilt legeland alt efter antallet af børn og unge der deltager. De fleste er ikke klar over, at man kan leje et mini-legeland for ca. 4.500-6.000 kroner, hvor der er 3-5 aktiviteter med til hele familien.

Dette indslag er helt klart med til at aktiviteter ungerne til konfirmationen, hvilket gør man også kan høre gæsternes taler.

Festligt indslag med candyfloss til konfirmationen

udfordringer til konfirmanden - Lav den bedste candyfloss

Et anderledes indslag til konfirmationen kunne være, at gæsterne kan lave deres egen candyfloss som en del af desserten, dette kunne eventuelt stillet op med en lækker chokolade fontæne.

Det koster ca 300-400 kroner at leje en candyfloss maskine og derefter ca. 2 kroner pr candyfloss man ønsker at lave. så dette lille indslag kan laves for under 500 kroner typisk.

En lille quiz til konfirmationen

Quiz til konfirmation

Quizzer er bare sjove konfirmations indslag, der kan tilpasses på mange måder. Quizzerne kan både være om, hvor godt gæsterne egentlig kender konfirmanden men de kan også laves på andre måder.

Hvis du gerne vil have lidt inspiration til en sjov quiz til konfirmationen, så har Konfirmationstid lavet en lille guide om hvordan du kan opbygge en sjov quiz.

Konfirmationskørsel i Super lækre biler

sjovt indslag med konfirmationskørsel

Der er ingen tvivl om, at konfirmationskørslen er en af de vigtigste indslag til konfirmationen, hvis man spørger mange konfirmanderne. Og det er virkelig blevet en kæmpe trend at bliver kørt til og fra kirken i en super lækker eller sjov bil og der er virkelig mange muligheder.

Faktisk, så er der over 1.000 biler man kan vælge imellem til konfirmationskørslen, Men hvor meget er det lige, at det koster at leje sådan en bil til konfirmationskørslen i 2021? Dette kan du finde svare på i vores indlæg og se de mange muligheder, der er for konfirmationskørsel i 2021.

Kreative pengegaver til konfirmanden

pengegave til konfirmation

Når det kommer til sjove indslag, så kan man også være meget kreativ med pengegaver til konfirmationen, hvor konfirmanden fx skal deltage i en quiz ( alternativ til en tale), hvor konfirmanden får et beløb for hvert rigtigt svar. På den måde har konfirmanden selv indflydelse på sin gave størrelse. Det er dog en god idé er sikre sig, at konfirmanden ikke ærgrer sig over alle de forkerte svar i sidste ende og de penge der gik tabt, så hold spørgsmålene lette.

Hvis du er i tvivl om, hvor store pengegaver konfirmanden må modtage uden at skulle betale skat, så kan du læse mere om det i vores indlæg om pengegaver til konfirmation her.

Vores læseres idéer til indslag

Nede under dette indlæg, kan du se forslag til sjove indslag til konfirmationen fra vores læsere.

Har du selv nogle friske idéer til nogle festlige indslag så smid endelig en kommentar, hvor du kan være med til at inspirere andre forældre og gæster.


Find mere inspiration til dagen på vores konfirmationsblog

Top anbefalinger til konfirmation

Her under finder du nogle af vores top anbefalinger til konfirmation:

Gave idéer til drenge: Promillebriller trender virkelig som konfirmationsgave idéer i år

Gave idéer til piger: her trender Armbånd m. graveringsplade & rød hjerte vedhæng

Sjove indslag: Her topper promillebriller virkelig listen men se alle vores forslag til konfirmationsindslag her