Det er meget forskelligt, hvor meget en konfirmation koster den enkelte familie og vi ser også budgetter, der starter i den ene ende af skalaen til den anden ende af skalaen. Der er nemlig mange forskellige faktorer, der spiller ind, når man skal fastsætte et budget til konfirmationen.
En konfirmation koster i gennemsnit 21.000 kroner for en konfirmationsfest med 40 gæster, de samlet udgifter svinger fra 15.000 og op til 50.000 kroner. Dertil kommer udgifter til konfirmationstøj, konfirmationsgave & kørsel, hvilket giver forældrene en samlet udgift på ca. 30.000 kroner.
Lige meget om du er ved, at planlægge en konfirmation på stramt budget eller gerne vil planlægge en overvælgende fest for konfirmanden, så bør du helt sikkert tage et kig på vores konfirmationshuskeliste med 34 vigtige punkter, du skal sikre dig, at der er styr på
Fakta om hvad koster en konfirmation i 2021
- I gennemsnit er 40 gæster med til konfirmationsfesten
- Tøj og sko til konfirmanden koster i snit 3.200 kroner
- Der bruges igennemsnit 20.000 kroner på selve konfirmationsfesten
- En billig konfirmation koster typisk mellem 7.000 og 13.000 kroner
- Konfirmationer i den dyre ende ligger typisk på 35.000 – 50.000 kroner
- Der bruges typisk mellem 500 og 1.000 kroner på blå mandag aktiviteter og oplevelser.
Hvad er de samlede udgifter typisk til en konfirmation?
En konfirmation koster, som tidligere nævnt et sted mellem 15.000 og op til 50.000 kroner, men i gennemsnit 21.000 kroner for en konfirmationsfest med 40 gæster. Her er leje af lokaler til konfirmationsfesten, maden, drikkelse, personale og ligende omkostninger iberegnet, som drejer sig om selve festen.
Dertil kommer udgifter til konfirmationstøj, der i gennemsnit ligger på 3.200 kroner til konfirmanden og dertil kommer tøj til resten af husstanden, der dog har det meste der skal bruges.
Gave til konfirmanden svinger et sted mellem 1.000 kroner og til 6.000 kroner fra mor og far og i enkelte tilfælde stikker det helt af og ligger mellem 10.000 til 25.000 kroner.
Typisk koster Konfirmationskørsel et sted mellem 700-4.000 kroner, hvis man ikke selv kender en med en lækker dyt. Grunden til det store sving i pris er pga. der er stor forskel på priser på den enkelte bil og hvor mange timer, man ønsker at gøre brug af den. Hvis du gerne vil vide mere om priser på konfirmationskørsel, så har vi lavet et indlæg om dette, hvor du kan se et udvalg af over 1.000 biler, der kan lejes til konfirmationskørslen.
Ofte er det mor og far der betaler for maden og aktiviteter til blå mandag, der typisk ligger mellem 500 – 1.000 kroner foruden shopping af alle de pengegaver konfirmanden har fået. Men vi forventer et lille fald i udgifter på Blå Mandag i 2021 pga Corona, hvor vi i samarbejde med Delta Fun har lavet nogle fede blå mandag event pakker, hvor der er mere sikre forhold.
I gennemsnit lander vi på ca. 30.000 kroner for alt, der skal bruges til konfirmationen og blå mandag.
Hvad skal medberegnes i et konfirmationsbudget?
Inden man kan gå igang med at lave et budget, så er det vigtigt, at man har styr på alle de vigtige punkter til konfirmationen. Derfor er det en god idé først at lave en huskeliste til konfirmationen, så man er sikker på, at man få alle udgifter med.
Vi har lavet et indlæg om, hvad du skal huske til konfirmationen, hvor du kan få tilsendt en tjekliste med 34 punkter, så du får et bedre overblik over konfirmationen.
Så snart du har tjeklisten, så kan du få et bedre overblik over hele konfirmationen og de udgifter, der er i den forbindelse.
Hvordan laver man et budget til konfirmationen?
For at skabe sig et overblik over udgifterne er det en smart ting, at lave sig et budget til konfirmationen. Det er ikke alle der er en haj til at lave et budget, så det er nok også grunden til, at Nordea har lavet en budget skabelon til konfirmationer, som i kan benytte som udgangspunkt.
Hvordan spare man penge på konfirmationen?
Det er ikke uden grund, at der er så store spring i, hvad en konfirmation koster fra familie til familie. Det er nemlig fordi, der er super mange penge at spare ved at holde en konfirmation hjemme kontra ude på en restaurant.
På disse punkter kan man virkelig spare penge:
- Leje af forsamlingshus/hold festen hjemme
- Klar Konfirmationskørsel igennem eget netværk
- Afhold Blå mandag lokalt med klassen
Søg tilskud til konfirmationen
Det er jo ingen hemmelighed, at en konfirmation er en kæmpe udgiftspost, hvilket godt kan være svært for mange, men heldigvis er der hjælp at hente. Vi har lavet et indlæg omkring, hvordan du kan søge tilskud til konfirmation lige fra Konfirmationsbidrag til, hvilke private fonde og legater du kan søge
Børn og unges mærkesager
Børn og Unges mærkesager, er en frivillig organisation, hvor du kan søge omkring maden, hvis du ikke selv har midlerne til det. Du kan søge en 3 retters menu til 20 kuverter.
Det er en landsdækkende organisation, så der er næsten aldrig særlig langt til nærmeste sted.
Læs mere om Hjælp til konfirmationsmaden her.
Børnesagen
Hos børnesagen kan man lige ledes søge om støtte til konfirmationen for udsatte unge. Antallet af folk, der søger er også 10 doblet, hvilket er et klart signal om der er brug for støtte til konfirmationer for familier med mindre midler.
Læs mere om hvordan du kan støtte eller ansøge om støtte her
Top anbefalinger til konfirmation
Her under finder du nogle af vores top anbefalinger til konfirmation:
Gave idéer til drenge: Promillebriller trender virkelig som konfirmationsgave idéer i år
Gave idéer til piger: her trender Armbånd m. graveringsplade & rød hjerte vedhæng
Sjove indslag: Her topper promillebriller virkelig listen men se alle vores forslag til konfirmationsindslag her