Mad og drikkelsen har stor betydning til en konfirmationsfest, faktisk vil jeg gå så langt at sige, at det er halvdelen af festen. Hvor ofte har du ikke selv været til en fest, hvor i har haft samtale emner omkring maden og drikkelsen efter festen?

Der indgår normalt velkomstdrink, hvidvin til forret, rødvin til hovedretten, dessertvin til desserten, samt sodavand og øl til dem, der ikke nyder vin til maden til en konfirmation. Det er normalt at man sætter kander med vand ved bordet, da vinen godt kan slå lidt hårdt for nogle personer.

Over de seneste 8 års tid er det blevet særligt populært, at servere Slush-ice til konfirmationerne, men man skal virkelig booke en slush ice maskine i god tid, da langt de fleste udlejere er fuldt booket. Se listen over slush ice udlejere her.

Herunder, kan du læse alt om, hvor meget drikkelse til du købe hjem til festen, det er dog en god idé, at aftale med din leverandør, at du kan levere de drikkevare retur, der ikke bliver drukket eller er blevet taget hul på.

VIGTIGT: Har du ikke allerede lavet en huskeliste til konfirmationen, så kan du få tilsendt vores huskeliste til konfirmation, hvor du får din egen tjekliste med 34 vigtige punkter.

Hvad skal man byde på af drikkelse til konfirmationsfesten?

Det mest traditionelle at servere til en konfirmation af drikkelse er følgende:

  • Velkomstdrink
  • Hvidvin
  • Rødvin
  • Dessertvin
  • Øl
  • Sodavand
  • Vand / Isvand
  • Kaffe og The
  • Slush ice

Hvor meget drikkelse pr. gæst til konfirmationen

Det kan være svært at beregne mængden af drikkelse til konfirmation, da det kommer an på sammensætningen af antallet af børn og voksne, samt hvor mange timer konfirmationen strækker sig henover, men derfor er der nu alligevel en gylden guideline man kan henholde sig til.

Herunder kan du se en beregning for drikkelse til konfirmationsfesten ud fra antallet af deltagere, dog skal du tage forbehold for, at det skal tilpasses lidt ud fra forskellige faktorer der er listen under denne tabel.

DrikkelseDrikkelse pr. personVed 30 personerVed 40 personerVed 50 personer
Velkomstdrik1 Glas~4,5L~6L~7,5L
Hvidvin2 Glas (1/3 Flaske)10 Flasker14 Flasker17 Flasker
Rødvin3 Glas (1/2 Flaske)15 Flasker20 Flasker25 Flasker
Dessertvin1 Glas *3 Flasker*4 Flasker*5 Flasker*
Øl1-2 Flasker2 Rammer3 Rammer4 Rammer
Sodavand3-4 Dåser4-6 Rammer8 Rammer10 Rammer
Vand********
Kaffe & The************
Slush ice½L pr person2 kammer slush ice2 kammer slush ice3 kammer slush ice

* Mange gæster siger typisk nej tak til dessertvin, så derfor påregnes der 7-8 glas pr flaske
** Vand serveres i kander med isterninger og eventuelt citron.
*** Kaffe & The laves efter behov. Dog kommer forbruget meget an på, om der er stillet en lille bar op efter maden.

Hvad kan man byde på af velkomstdrink til Konfirmation

En velkomst drink skal gerne se festlig ud og være med til at kickstarte hele festligheden til en konfirmation. Derfor må man gerne være lidt kreativ omkring servering af en velkomstdrink.

Forslag til Velkomstdrink
Hvordan man vil sammensætte sin velkomstdrink er lidt en smagssag, samt at man ønsker at farven på velkomstdrinken skal matche farve temaet for resten af festen.

Man bør dog huske på, at der bør laves lækre drinks til både børn og voksne.

Velkomstdrinks til børn

Lav en sukkerkant på glasses så det ser rigtig fint ud. pynt glasses med f eks et jordbær, Kiwi skive, stjernefrugt eller lignende.

Lav en sunset velkomstdrink, kom appelsin juice i glasset og hæld forsigtigt lidt rød sodavand ned med en lille tragt, så den røde farve lægger sig for sig selv. så vil drinken gå fra en rød farve over i gul og vil minde om en solnedgang.

Man kan også lave en lækker velkomstdrink med Slush ice i striber.

Velkomstdrinks til voksne til konfirmationen

Nu kommer vi til det første drikkelse til konfirmationen for de voksne og her kan man da gå med standarder, som Champagne, Asti, Martini med is og fx et kiwi eller Kold hvidvin eller rosé.

men man kan også gå all in og lave en lækker Cocktail, som fx. en jordbær dakari.

Drikkelse til maden til konfirmationen

Når det kommer til den traditionelle drikkelse til konfirmationsfesten, så er det delt op efter, hvilken ret der serveres. Typisk vil man oplevel Hvidvin til forret, Rødvin under hovedretten og dessertvin til desserten. Alt efter hvad der serveres til den enkelte ret, så kan man tilpasse vinen, så smagen giver den allerbedste oplevelse muligt.

Hvad med dem der ikke drikker vin?

Da der både er børn tilstede, gæster der ikke drikker vin eller skal køre hjem, så er det vigtigt at kunne tilbyde anden drikkelse under maden end bare vin og isvand.

Det behøver ikke være kedelig drikkelse til konfirmationen, bare fordi man ikke drikker alkohol! – Du kan nemlig sikre, at dine gæster får en kæmpe WOW-oplevelse. Dette kan fx gøres ved at servere virgin-cocktails, hvilket faktisk bare er en fancy måde at sige cocktails uden alkohol i. På denne måde, så føler man stadigvæk man har en fest selvom man ikke drikker alkohol.

Alternativ til den klassiske drikkelse til en konfirmationsfest

Hvis man gerne vil lave en lidt mere utraditionel konfirmation, så kan det også godt være, at man også gerne vil lave lidt om på drikkelsen til konfirmationen og her er der virkelig mange muligheder at vælge imellem, men når alt kommer til alt, så drejer det sig mere om, hvilken oplevelse man gerne vil give gæsterne på dagen.

Ønsker man at lave en aktiv konfirmation, hvor man i stedet for at trækker i jakkesæt, måske fokusere mere på sjove aktiviteter til konfirmationen, hvor man fx kan leje en masse sjove aktiviteter fra Delta Fun, så ville det måske være mere passende med en udendørs cocktailbar, hvor man kunne lave lækre drinks baseret på friske frugter.

Det kunne også være specielle øl, fra nogle af de mindre bryggerier, som er blomstret frem herhjemme, så som Krenkerup bryggeri, der byder på en masse forskellige speciel øl og årstidens øl

Det kunne også være, som nævnt tidligere være lækre slush ice drinks både med og uden alkohol.

Har du forslag til drikkelse til konfirmationsfesten og måske en lækker opskrift på en velkomstdrink, så er du velkommen til at smide en kommentar herunder.

Top anbefalinger til konfirmation

Her under finder du nogle af vores top anbefalinger til konfirmation:

Gave idéer til drenge: Promillebriller trender virkelig som konfirmationsgave idéer i år

Gave idéer til piger: her trender Armbånd m. graveringsplade & rød hjerte vedhæng

Sjove indslag: Her topper promillebriller virkelig listen men se alle vores forslag til konfirmationsindslag her