80% af gaverne til en konfirmation er pengegaver, så derfor har vi også lavet dette indlæg, der er dedikeret til alt om pengegaver til konfirmation.

Så i denne indlæg, der kan du både se, hvor mange penge man giver for i gave til en konfirmation, hvor meget en konfirmand får samlet i gaver men også, hvad gaveafgiften lyder på, hvis beløbet oversiger beløbsgrænsen, man må give for i gaver.

Hvor mange penge giver man for i konfirmationsgave 2021

Er du usikker på, hvor meget du skal give i konfirmationsgave, så kan denne oversigt måske hjælpe dig.

Forældre giver i gennemsnit konfirmanden gaver for 6.500, bedste forældre for 2.740, søskende giver for 800 kroner, søskende til forældre giver for 900 kroner og venner af familien giver for over 500 kroner. I gennemsnit får en konfirmand gaver for 19.440 kroner til en konfirmation

Hvem giver konfirmationsgavenHvor meget bliver der givet for i gennemsnit
Forældre til konfirmanden6.500 kroner
Bedste forældre2.740 kroner
Søskende800 kroner
Forældres søskende900 kroner
Venner af familien500 Kroner

Skal man betale skat af konfirmationsgaver?

Hvorvidt man skal betale skat af konfirmationsgaver eller betale en gaveafgift kommer an på gavens beløb og hvem konfirmanden modtager gaven af. Der er nemlig forskel på om gaven er givet af den nærmeste familie eller ej.

Hvor meget må nær familie give i konfirmationsgave uden at skulle betale gave afgift?

Du kan i 2021 giver gaver for 68.700 kroner til konfirmanden, uden du eller konfirmanden skal betale afgift, hvis modtageren er

  • Dit Barn
  • Stedbarn
  • Barnebarn
  • Adoptivbarn

Hvor meget er skatten eller gave afgiften på for nær familie?

Hvis du som nært familiemedlem giver gaver for over 68.700 kroner på et kalender år til en person, skal der betales gave afgift til skat af beløbet.

Som forældre:

Giver du mere end 68.700 kr., er gaveafgiften 15 % af beløbet over 68.700 kr.

Som bedste forældre:

Giver du mere end 68.700 kr., er gaveafgiften 36,25 % af beløbet over 68.700 kr.

Hvor meget må man give i gave, hvis det ikke er fra den nærmeste familie?

Der er mange, der ikke er klar over det, men ifølge Skat’s hjemmeside, så skal man betale skat af gaver, der ikke er fra den nærmeste familie, Men det er kun, hvis den er større end hvad der almindeligvis er passende. Der er dog ikke fastsat en grænse for, hvad en passende gave størrelse er.

Hvis gavens størrelse er større end hvad der på almindeligvis er passende, skal der betales almindelig indkomst skat af konfirmationsgaver, der ikke er fra den nærmeste familie.

Læs mere om afgift på gaver på Skat’s hjemmeside

Pin It on Pinterest