Lav en sjov gæstebog til konfirmationen ved, at lade gæsterne lave en lille video hilsen, der let kan klippes sammen til en sjov video / scrapbog.

Der er mange måder, at lave en sjov gæstebog på til en konfirmation. Nogle af de klassiske måder er, at købe en gæstebog og gæsterne skriver en lille hilsen, det kan også udføres på et banner eller en plakat. En af de nyeste trends er at lave en sjov gæstebogen som en lille video hilsen.

I dette indlæg vil jeg vise dig, hvor let man kan lave en sjov video gæstebog / scrapbog og alt du skal bruge er en smartphone og et super let redigerings program, som selv en nybegynder kan lave flotte videoer i.

For dig som gerne vil gøre lidt mere ud af det, så kommer jeg med forslag til billigt udstyr du kan gøre brug af, hvilket giver dig lidt bedre belysning, bedre lyd og let at sætte udstyret op.

Trin 1: Sådan laver du en Sjov video Gæstebog til konfirmationen

Der er mange måder man kan lave en sjov gæstebog på til en konfirmation og i denne guide vil jeg vise dig, hvor let det er, at lave en video gæstebog til en konfirmation, hvilket er meget sjovere at sidde at se, end at læse en klassisk gæstebog eller scrapbog.

Det lyder sikkert meget besværligt, at lave sådan en video gæstebog, men faktisk er det meget let at lave og mange bliver meget overrasket over de flotte resultat.

Hvad koster det at lave en video Gæstebog?

Alt efter hvor meget du vil gøre ud af det, så kan en videogæstebog laves for et sted mellem 250 kroner til 600 kroner. Men det er også muligt at lave det helt GRATIS

Selve programmet som jeg opfodre jer til at bruge er Animoto, som er meget bruger venligt og hvor man bare kan trække videoklipne rundt og let justere tiden til.

Dette program koster kun 250 kroner for en måned og har mange skabeloner at vælge ud fra, De har også en gratis version. Faktisk bruger jeg selv dette program når jeg laver videoer og det tager kun 30 minutter også har man lavet en fed video med baggrunds musik fede effekter og som ser super professionelle ud.

Hvis du ikke allerede har en mikrofon til din smartphone eller videokamera, så kan man let anskaffe sig dette for ca. 200-400 kroner, som gør lyden meget bedre, hvilket øger kvaliteten, men dette er et spørgsmål om hvor meget man ønsker at lægge i sin video, da mange telefoner optager med ganske fin lyd.

Sådan gør du videoen mere professionel

Som tidligere nævnt, så behøver man hverken at købe en mikrofon eller stativ til telefon/video kamera eller andet tilbehør, men hvis du virkelig gerne vil gøre ekstra ud af det, så anbefaler jeg følgende udstyr til en ny begynder, hvor det er let at komme igang:

Forslag til Mikrofoner:

Forslag til tripods:

Trin 2: Lav en afkrydsningsliste

Hvis du gerne vil sikre dig, at alle gæster får lavet en lille konfirmations hilsen, så er det en god idé at lave en afkrydsningsliste, hvor folk skriver sig på, når de har lavet en lille video hilsen. På denne måde sikre du dig at alle har lavet en lille hilsen og ingen er blevet glemt.

Skulle der være nogle gæster, der er blevet forhindret i at komme, især under disse corona tider, så kan de sende et lille video klip til dig, som du kan klippe med ind i selve videoen til sidst. Alt dette kommer jeg nærmere ind på i sidste punkt.

Trin 3: Lav en lille guide til at lave et video indlæg

Da du sikkert gerne vil være med til festen og ikke ønsker, at stå og optage 20-40 videoer (alt efter antal gæster) Så er det en god idé at lave en lille guide til, hvordan folk starter og stopper deres video klip.

Dette kunne gøres sådan her:

Om lidt skal du lave en lille video hilsen til konfirmanden. video skal helst ikke være mere end 15-30 sekunder lang. Herunder kan du se hvad du skal gøre:

MEN INDEN DU STARTER SÅ find dit navn på afkrydsningslisten, så vi har styr på hvem, der har lavet en lille hilsen.

  • klik på den røde optag knap når du er klar
  • Når den optager sig hej til konfirmanden og træk et log i bowlen foran dig
  • Læs spørgsmålet op fra bowlen og svar på det
  • Sig et par venlige ord til sidst
  • Klik på den røde knap for at stoppe med at optage:

Trin 4: Optag de sjove gæstebogsindlæg

Nu er det så gæsternes tid til at lave en lille video hilsen i gæstebogen, husk at det ikke er alle der er så tekniske, så der kan være nogle gæster der har brug for hjælp.

Det er vigtigt at du laver en plan for, hvor lange deres indlæg skal være og at du sikre dig alle har fået lavet et indlæg inden dagen er omme. For at gøre det lettere for dig selv, skal alle hilsner starte og stoppe en optagelse, på den måde har du et video klip fra hver gæst, så du ikke skal sidde og spole frem og tilbage i 1 times lang video, men derimod har små bitte videoklip. du kan arbejde med, når det skal klippes sammen til den endelige gæstebog fra konfirmationen.

Trin 5: Sådan klipper du video gæstebogen sammen

Nu er du nået til den sidste del af, at lave en sjov gæstebog til konfirmationen. Hvilket er her at alt magien sker.

Jeg vil anbefale dig at bruge hjemmeside animoto til at klippe videoen sammen, da deres drag & drop funktion gør det hele meget lettere (drag & drop betyder bare at du kan trække rundt på de små video klip meget let) Samt at Animoto har allerede lavet smarte skabeloner med effekter, så det hele ser professionelt ud.

Sådan starter du med at klippe videoen sammen

Først går du ind på Animoto og opretter en profil, så du kan komme igang med at lave din gæstebog fra konfirmationen.