En konfirmation er ikke lige frem billig og derfor hjælper det mange, at man kan søge økonomisk tilskud, legater fra private fonde og særligt konfirmationsbidrag.

Man kan søge økonomisk tilskud til konfirmationen via Familieretshuset om, at den anden forælder skal betale et konfirmationsbidrag til barnet på 3.834 kr, samt søge legater fra private fonde, der hjælper med nogle af de økonomiske poster til konfirmationen

Kan man søge tilskud til konfirmation?

Der er mange, der har behov for økonomisk tilskud til at afvikle barnets konfirmation, hvilket kan være svært med en presset økonomi.

Du kan søge tilskud til konfirmation i gennem Familieretshuset, så den anden forælder skal betale et konfirmationsbidrag til barnet på 3.834 kr. Der er også mulighed for at søge private fonde og legater til konfirmationstøjret og maden til konfirmationen.

Hvis du gerne vil vide, hvad en konfirmation koster i gennemsnit, så har vi lavet et indlæg om hvad en konfirmations koster her.

I punkterne herunder, der kan du se, hvilken økonomisk hjælp du kan søge, både til dækning af konfirmationsfesten, konfirmationstøjet og ikke til dækning af maden til konfirmationen.

Hvordan får man konfirmationsbidrag fra den anden forældre i 2021?

Du og barnets anden forældre kan til en hver tid lave en aftale om konfirmations-/beklædningsbidrag. Det er en god idé at have denne aftale på skrift, samt kvittering for overførsel af beløbet.

Kan i ikke selv kan blive enige om en aftale, så kan Familieretshuset afgøre, om du er berettiget til bidraget.

Hvis den anden forældre har problemer med, at betale konfirmationsbidrag, efter at Familieretshuset, har afgjort du er berettiget, så er der mulighed for, at få udbetalt pengene igennem udbetaling Danmark, der så vil opkræve beløbet fra den anden part.

Tilskud til konfirmation som enlig forsørger

Er du enlig forsøger kan det være svært at klare alle udgifter til konfirmationen selv, derfor har du mulighed for at søge konfirmations-/beklædningsbidrag fra den anden forældre, hvilket i 2021 udgør 3.834 kroner, som beskrevet her oppe over, men der er altså også mulighed for at ansøge private fonde og legater, der kan hjælpe yderligere med tilskud til konfirmationen.

En enlig forsøger kan få hjælp til fastsættelse af konfirmationsbidraget af Familieretshuset, der er et tilskud til konfirmationen af den anden forældre. Medmindre den anden forælder kan dokumentere, at der er en aftale med dig og har betalt til konfirmation.

Selvom dit barn ikke skal konfirmeres, så kan Familieretshuset godt fastsætte et særligt bidrag.

Hvornår kan man ansøge om konfirmationsbidrag?

Man kan tidligst ansøge om konfirmationsbidrag 3 måneder før datoen for konfirmationen og skal senest indsende ansøgningen dagen før konfirmationen. Konfirmationsbidraget er et engangsbeløb fastsat til 3.834 kr. i 2021.

Frister for ansøgning af Konfirmationsbidrag:

  • Ansøgning om konfirmationsbidrag kan tidligst sæges 3 måneder før datoen for konfirmationen og senest dagen før konfirmationen.
  • Ansøgning om bidrag til konfirmationstøjet kan tidligst indsendes på barnets 13 års fødselsdag og senest på barnets 15 års fødselsdag.

For at se om du er berettiget til at kunne søge hjælpen via Familieretshuset, så kan du læse mere om betingelser og bestemmelser her

Tilskud til konfirmationen via legater & private fonde i 2021

Her finder du en liste af fonde og legater du kan ansøge om tilskud til konfirmationen i 2021.

Legater og fonde:Fonden støtter:Ansøgningsfrist:Der støttes med:Ansøg her:
BØRNESAGENS FÆLLESRÅDkonfirmations tilskud til eneforsørger / enlig forsørger 28. februar 2021 Kontant tilskud på 2.500 kr.Ansøg her
DANSK FOLKEHJÆLPkonfirmations tilskud til enlig forsørger, på overførselsindkomster og have hjemmeboende børn under 18 år1. til 30. november.Gavekort til en værdi af 2.000 kronerAnsøg Her
STØTTE FOR MØDRE OG BØRNkonfirmations tilskud til Enlige forsørgere1.martsKontante legaterAnsøg her
Børn & unges
Mærkesager
konfirmations tilskud til udsatte børn og deres familier18. april  20213 retters menu op til 20 personerAnsøg her

Ønsker du økonomisk tilskud til konfirmationen, så er det vigtigt at du overholder ansøgningsfristen på de enkelte ansøgninger.

Ønsker du at finde flere fonde du kan ansøge om tilskud til konfirmationen, så finder du oversigten her

Mangler du en huskeliste til planlægningen af konfirmationen, så har vi lavet en Tjekliste til konfirmation, som du kan få tilsendt til din email

Hjælp med at sprede budskabet om tilskud til konfirmationer

Der er mange der ikke er klar over, at man kan søge økonomisk tilskud til konfirmationer, så derfor håber vi på, at du vil hjælpe os med, at sprede budskabet og dele dette indlæg med en af følgende muligheder herunder

Top anbefalinger til konfirmation

Her under finder du nogle af vores top anbefalinger til konfirmation:

Gave idéer til drenge: Promillebriller trender virkelig som konfirmationsgave idéer i år

Gave idéer til piger: her trender Armbånd m. graveringsplade & rød hjerte vedhæng

Sjove indslag: Her topper promillebriller virkelig listen men se alle vores forslag til konfirmationsindslag her