Fed Konfirmation

Bordplan til konfirmation

Hvordan placerer du gæsterne?

Hvem sidder med ved hovedbordet til konfirmation!

Det kan være svært lige, at huske hvem der skal sidde med ved hovedbordet til en konfirmation, da der er en smule forskel fra hovedbordet til konfirmationen fremfor et bryllup.

Hvad er Konfirmation

Sådan opbygger du hovedbord til en konfirmation

Bordplanen til konfirmationsfesten bør altid starte med hovedbordet! – Det gælder også selvom man vælger en lidt mere romantisk opsætning med rundeborder til konfirmationen.

bordplanen er en vigtig del af traditionerne til konfirmationen og en af de få skikke, der stadigvæk holder ved efter mange år.

Husk: Hovedbordet er konfirmationsfestens omdrejningspunkt!

Søskende

Kvindelig fadder

Far – Konfirmanden – Mor

Mandelig fadder

Søskende

Hvad er traditionerne for bordplan til en konfirmation?

Der er faste traditioner for bordplanen til en konfirmation, hvis man tager udgangspunkt i den formelle kristenlige konfirmation.

Traditionelt har man konfirmanden siddende i midten ved hovedbordet også kendt som “til højbords” i finere kredse. Konfirmanden har sin mor på venstre side og faren på højre side. Dernæst kommer den mandelige og kvindelige fadder og yders ved hovedbordet bedsteforældre eller søskende.

 

God råd til bordplanen

Konfirmandens placering

Det er vigtigt, at konfirmanden er placeret, så der er frit udsyn til alle de deltagende gæster. Det er trods alt konfirmanden, som det hele drejer sig om. Så derfor er det rart at kunne se konfirmanden og kunne skåle med ham på denne højtidsdag.

Ved den helt rette placering, så kan alle se konfirmanden når der holdes taler og synges sange og dermed se konfirmandens reaktion, hvilket har meget betydning for stemningen til konfirmationen, samt at der ikke er nogle gæster, der føler sig uden for.

Forældres placering ved hovedbordet

I følge tradtionerne har konfirmanden sin mor på den venstre side og far på den højre side. Dette er både med til at give konfirmanden lidt trykhed, da det godt kan være lidt overvælgende med alt den fokus og får manges vedkommende. 

For mange konfirmander er det deres første gang de skal holde en tale, så er det altså rart at Mor og Far sidder lige ved siden af, da dette for de fleste er meget grænse overskridende. Hvis du er nervøs for talen, så er der gode råd at hente om konfirmationstaler på denne side.

Mandelige og kvindelige fadder

Hvis du tænker tilbage på Barndåben, så husker du nok, at der var en gudmor eller gudfar og de sidder traditionelt med ved hovedbordet til konfirmationen.

Til venstre far konfirmandens far sidder den kvindelige fadder og til højre for moren sidder den mandelige fadder.

Der er nogle familier, der har bedsteforældre siddende ved siden af mor og far istedet for den mandelige og kvindelige fadder.

 

Bedsteforældre eller søskende?

Det er lidt med forskel om man har bedsteforældre eller søskende siddende yderst ved hovedbordet. Dette kan være forskelligt fra familie til familie, hvad de har tradition for, samt hvad der er mest passende ud fra familieforhold.

 

Sammensætning af Gæster

Efter at der er kommet styr på hovedbordet til konfirmationen er det nu tid til, at placerer resten af gæsterne og her er det vigtigt man overvejer hvor man sætter hvem. Der er nogle guidelines man kan forholde sig lidt til, hvilket vil være med til at skabe harmoni.

 

  • Par der ikke er gift splitter man ikke op i bordplanen.
  • Gæster der er stemningsspredere og samtalestartere fordeles rundt i lokalet.
  • Børn og unge kan sættes sammen og nær udgang, så der er mest ro på under taler.
  • Toastmaster skal sidde så folk kan komme til ham/hende uden at vække opsigt.

 

Er der mange børn og unge med?

Så er det en god ide, at tænke lidt over, hvad man kan lave af sjove indslag til konfirmationen. Her har vi lavet en masse sjove aktiviteter, der kan være med til at give festen et lille løft: 15 Sjove indslag til konfirmationen

 

Har du forslag til bordplanlægningen til konfirmation? – Så må du meget gerne dele det med os. Du kan smide en kommentar herunder med dine tanker.

 

Forslag til borddækning

Når du først har fået styr på selve bordplanen, så er det tid til, at få planlagt, hvordan borddækningen skal se ud. Her har du et hav af muligheder i farvevalg og du kan også opbygge borddækningen i temaer. 

Find inspiration til borddækningen her og se de mange kreative forslag

Top anbefalinger til konfirmation

Her under finder du nogle af vores top anbefalinger til konfirmation:

Gave idéer til drenge: der er Army Tags halskæder populære, samt promillebriller trender virkelig som konfirmationsgave idéer i år

Gave idéer til piger: her trender Armbånd m. graveringsplade & rød hjerte vedhæng

Sjove indslag: Her topper promillebriller virkelig listen men se alle vores forslag til konfirmationsindslag her