En god tale indeholder gode råd til konfirmanden om fremtiden. Det gøre kan gøres i form af, at fortælle en sjov eller inspirerende historie eller bruge et af de mange rammende citater til konfirmation.

Inspirerende citater til konfirmationer kan vække følelser i konfirmanden. Et godt citat vil give konfirmanden motivation, mod og vilje til, at kunne gå livet i møde med åbne arme. De bedste Konfirmations citater er små perler af visdom, der kan ændre ens livsperspektiv og vil følge konfirmanden igennem livet.

Er du usikker på, hvordan du sammensætter en rørende konfirmationstale, så har vi lavet et indlæg omkring, hvordan du laver en super godt konfirmationstale, hvor du kan gøre brug af en af nedenstående citater som en del af historien.

Hvorfor gøre brug af citater til konfirmationskort, gæstebog eller konfirmationstalen?

Ved brug af citater til konfirmationen, lige meget om det er til konfirmationskortet, gæsteborgen eller i din tale til konfirmanden, så understreger du din pointe og det kan være med til, at styrke hele budskabet for dagen og ikke mindst den historie du gerne vil dele i din konfirmationstale. Ved at bruge et citat tilføjer du en ekstra stemme (person) i dit budskab til konfirmanden, der giver genlyd af dine tanker, din overbevisning og dit udsagn.

Med andre ord, et citat er en bedre måde at formulere tingene. Det er en kortfattet, mindeværdig måde at få dit budskab igennem på.

Sjove og lærerige livscitater til konfirmation

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Når det kommer til livscitater til konfirmation, så kommer vi bare ikke uden om store emner, som livets balance, fremgang, modgang og harmoni, så hvad ville være mere passende end at lægge ud med et Albert Einstein Citat, der netop handler om, at vi som mennesker kræver udvikling og fremgang for at være i indre balance.

Hvis du tror du er for lille til at gøre en forskel, så prøv at sove med en myg.

Dalai Lama

Det kræver mod, at påbegynde en ny rejse i livet og selvom nogle drømme og rejser virker til at være for store, så bliver man overrasket over, hvad man egentlig kan overkomme med den rette indstilling.

Jeg synes dette er så smukt et citat, især når man tænker på, at en person kan være det afgørende punkt, der forandre livet millioner af mennesker for livet.

Du skal selv være den forandring, som du ønsker at se i verden.

Mahatma Gandi

Det er lettest at kritisere det man ikke forstår, især i en verden fyldt med frygt, bekymring og usikkerhed, som vi lever i. Men ønsker man forandring i verden eller i ens liv, så starter det altid med en selv.

Jeg høre tit folk brokke sig over, hvad der er galt med denne verden og hvordan de står som offer for omstændighederne! Og dermed ikke tager ansvar eller kontrol over deres skæbne.

Dette citat kan bare ikke være mere “on point” og komme med et mere klart budskab til konfirmanden om, at man børe  “lede som eksempel” og gå forrest i rækken og gøre en forskel.

Sjove kristne citater fra biblen og kendte personer

Vorherre giver os nødderne, men han knækker dem ikke for os.

H. C. Andersen

En af mine personlige favoritter, når det kommer til kristne citater er helt klart H.C. Andersen citat, der fortæller vi har fået en gave af gud, men at vi selv også skal gøre en indsats for at høste glæde af den.

Dette citat kan efter min mening bruges måde om livet som gave, men også som, at du har fået en gave, nu kan du vælge om du vil holde fokus på mulighederne eller forhindringerne, hvilket nok er en af de største lektioner man bør lære, hvilket også kan ændre hele ens livssyn.

Top anbefalinger til konfirmation

Her under finder du nogle af vores top anbefalinger til konfirmation:

Gave idéer til drenge: Promillebriller trender virkelig som konfirmationsgave idéer i år

Gave idéer til piger: her trender Armbånd m. graveringsplade & rød hjerte vedhæng

Sjove indslag: Her topper promillebriller virkelig listen men se alle vores forslag til konfirmationsindslag her