Her finder du lokationen til at afholde dit barns konfirmationsfest.

Sidder du og skal til at planlægge dit barns konfirmationsfest og ikke ved hvor den kan afholdes henne? Så har du her en rigtig stor mulighed for at finde et sted der passer til lige netop dine ønsker og behov.

Vi vil i denne artikel komme ind på følgende områder:

  • Konfirmationsfest i hjemmet.
  • Konfirmationsfest i naturen.
  • Konfirmationsfest i Festlokaler.
  • Alternative lokationer til konfirmationsfest.

Konfirmationsfest i Hjemmet

Konfirmationsfesten i hjemmet kan være den afslappende og billige løsning, som bare gør det hele en tand nemmere hvis bare du har pladsen til det. Det kræver jo noget plads at have 30-50-100 mennesker til bords med mad, sang og taler.

Har du ikke borde og stole til begivenheden, så kan disse heldigvis lejes for billige penge hos rigtig mange udlejere. Det samme gælder service. 

Konfirmationsfest i baghaven eller ude i naturen

Har du en stor have er det oplagt at holde festen der. Du kan så enten vælge at smide nogle pavalioner op eller leje et stort telt til formålet. Det dejlige her er, at du er hjemme, så når festen er overstået sent om natten som den gør i nogle tilfælde, så kan du gå direkte i seng og stå op til en mindre rengøring dagen efter istedet for at du skal ud i et forsamlingshus eller lignende og gøre rent.

Der findes også et utal af muligheder for at låne et offentligt område til formålet. Det er dog ikke alle steder der er mulighed for siddepladser osv, så det er ikke alle steder der er lige optimale, men der er faktisk nogle steder hvor det kan lade sig gøre. Så har du brug for at afholde en meget billig konfirmation og ikke har råd til at være i baghaven, så prøv at gå ind på din kommunes hjemmeside og søg efter grønne arealer.
Husk dog, at sørge for at holde opryddet hvor i opholder jer. Flere og flere steder lukkes af grundet folk ikke kan finde ud af at rydde op og sørge for at der er pænt efter man har været der.

Har du styr på hvordan man holder den perfekte tale? Hvis ikke så læs mere her

Konfirmationsfest i Festlokaler

Festlokaler er det mest almindelige at benytte sig af til en konfirmation og derfor kan det også være svært at finde et sted hvis man er sent ude. Især i storbyerne kan det være problematisk at finde et forsamlingshus eller andre steder, da flere steder er lejet ud i de næste 2-3 år.
Heldigvis findes der mange forskellige former for festlokaler og vi vil her komme ind på de typer vi kender til.

Bådklubber

Bådklubber er lidt anderledes end de fleste. Her kan man langt de fleste steder, hvis ikke alle steder, kun leje deres lokaler, hvis man er medlem af sejlklubben i forvejen. Så dette henvender sig ikke til alle og enhver, men hvis netop du, som sidder og læser dette er medlem af en sejlklub, så ved du nu, at du har muligheden for at leje deres lokaler, hvis der ikke er andre der har fået idéen før dig.
Det eneste du skal være opmærksom på her er at de fleste klubber kører med booking helt op til et år før arrangementet og at du først får svar på om det kan lade sig gøre omkring 6 måneder før du skal holde konfirmationen.

Men har man en god dialog med formanden eller lignende, så kan man sikkert nok arrangere noget hurtigere og mere fastlagt, så man ikke skal vente for længe med at få svar.

Forsamlingshuse

Forsamlingshuse er jo nok det mest kendte sted at afholde sine fester. Alle har et forsamlingshus i nærheden. Det eneste problem ved dette er selvfølgelig i større byer hvor der automatisk er mange mennesker, at disse oftest er lejet ud, da rigtig mange afholder konfirmationer og andre former for fester her.

Kulturhus

Der er rigtig mange kulturhuse i Danmark hvor der udlejes lokaler til konfirmationer. Københavns Kommune har f.eks. mødelokaler i Vanløse, Valby og på Vesterbro. Det fedeste er dog helt klart, at man i deres Zone2 til børnefødselsdage m.m. kan benytte deres værksted hvis man har nogle gode ideer til at igangsætte børnene med og ellers har de, som et fantastisk alternativ, en spejlsal der virkelig er sjov for alle aldre. Den eneste ulempe ved flere af disse kulturhuse er, at de for det meste kun har the-køkkener. Så for at holde sin konfirmation her, så skal man enten kunne varme maden et andet sted eller også skal man køre med det kolde bord.

Museum

Er historie noget konfirmanden eller i interesserer jer for, ja så kan man altså også leje en hel del museer til at afholde konfirmation i. Man behøver ikke få adgang til selve museet, men de fleste har altså et festlokale man kan leje.

Her kan vi f.eks. nævne Gaia Museum i Randers, som har festlokaler samt mulighed for mad og drikke direkte fra dem af.

Restaurant / Café

Dette er klart en af de nemme løsninger, da de fleste kører med mulighed for booking af områder i restauranten, som kan afskærmes fra resten af gæsterne. Derudover har de jo både mad og drikke, men det er selvfølgelig heller ikke en af de billigste løsninger. Det vigtigste at lægge vægt på her er, at du møder op, får pyntet bordene, modtager gæsterne, hygger jer i de timer det nu skal vare og til sidst er det bare at sige tak for i dag og tage hjem og slappe af, for restauranten klarer resten. Så ingen oprydning eller andet kedeligt her.

Sommerhus

Det er ved at blive ret normalt, at mange begynder at leje sommerhuse til formålet, da sommerhuse findes i alverdens forskellige størrelser, så der altid er et der passer til lige netop dit selskab. Og det bedste ved det hele er, at du kan få nogle ekstra hyggedage ud af det hvis du lejer det for en uge eller en hel weekend. Så kan du gå og nusse med detaljerne med bordpynten m.v.

Derudover er der også mulighed for de gæster, som eventuelt kommer langvejs fra, at de kan låne et af de eventuelt mange værelser der er til at sove i hvis der skulle være røget for meget rødvin eller anden form for alkohol indenbors. Og som en ekstra bonus er der også store haver med til de fleste sommerhuse, så der også er mulighed for at trække udenfor hvis vejret er til det. Og så er det jo oplagt f.eks. at leje en hoppeborg eller lignende til børnene, så de kan have det sjovt, mens de voksne snakker. Her går det jo oftest sådan, at børnene ikke helt ved hvad de skal foretage sig, så de begynder at lave ballade og gøre alt det de ikke skal. Med en hoppeborg ved du hvor de er og at de er underholdt.

Spejderhytte

Du vidste det måske ikke, men det er faktisk muligt at leje rigtig mange spejderhytter rundt omkring i landet. I nogle tilfælde skal du tilmelde dig som passivt medlem for et år af gangen, men ofte bliver det en meget billigere løsning end f.eks. forsamlingshuse, og de fleste har de samme størrelser samt køkken m.v. som forsamlingshuse.

Af spejderforeninger kan vi f.eks. nævne

  • FDF
  • De blå spejdere
  • KFUM

Offentlige attraktioner og andre sjove steder.

Offentlige attraktioner har ofte et festlokale, man kan leje til konfirmation, barnedåb, bryllup m.m. Se listen herunder, som ikke er en fuld liste, men inspiration til hvor du kunne søge som alternativ.

Jesperhus
Også Jeperhus har festlokaler. De har den lækreste park, de sjoveste forlystelser og rigtig flotte lokaler til at afholde netop din konfirmationsfest i. De sætter en ære i at gøre din fest til noget helt unikt og er åbne for næsten alle anmodninger.

Sommerland
Som eksempel kan du læse på Fårup Sommerlands Hjemmeside, at de har deres Hotel Fårup, som udlejer festlokaler, med en helt anderledes form for fest. Her kan du nemlig udover festlokalerne få adgang til sommerlandet for alle dine gæster, så det ikke kun er at sidde på en stol for at spise, drikke, synge og høre/holde taler.
Derudover sammensætter de en helt igennem fantastisk middag, hvor de fokuserer på, at du får den lækreste kvalitet mad uden at du blive ruineret. Deres priser er faktisk ganske fair sammenlignet med hvad man får for pengene.

Tivoli i København
Man kan næsten ikke lave en liste over offentlige attraktioner uden også at nævne vores alle sammens Tivoli. Her kan du nemlig også leje et hav af forskellige festlokaler, så du kan få lige det look du ønsker. Og så samtidig have adgang til Tivoli med alle gæsterne, det kan klart anbefales.

Zoologisk Have / Dyreparker
Næsten alle zoologisk haver og dyreparker som Knuthenborg Safaripark har mulighed for at tilbyde nogle af deres lokaler til afholdelse af konfirmationer, fødselsdage m.v. hvor du samtidig kan booke adgang til selve parken eller endda en guided tur igennem parken.

Alternative lokationer til konfirmationsfest

Hvis du ikke lige er til fest i hjemmet, i naturen eller gider leje et normalt festlokale, så er der heldigvis andre muligheder, som mange ikke tænker på. Så er du lidt sent ude med lokaler, så vil lige netop dette afsnit hjælpe dig rigtig meget.

Bar / Pub

Barer er nok ikke lige det, man først tænker på, når man skal bruge et selskabslokale til konfirmationen, men hvorfor ikke? Barer har som regel altid et tema, som kan sætte prikken over i’et til konfirmanden der ønsker sig et bestemt tema.

Der er mange der gerne vil til Irland, men det er ret dyrt at invitere alle gæster derover, så hvorfor ikke vælge en irsk pub, hvor temaet er gennemført fra gulv til loft? Her kan f.eks. Waxies i Århus være behjælpelige både med mad, drikke samt at de har plads til op mod 70 spisende gæster alt efter hvilke lokaler man vælger hos dem.

Børnehaver

Det er faktisk muligt at leje lokaler hos en del af de mange børnehaver og vuggestuer i næsten alle byer. F.eks. har Skørbæk-Ejdrup Friskole og naturbørnehave i Nibe lige udenfor Aalborg nogle lokaler man kan leje til formålet. De har både borde, stole og service. Har i fundet et lokale, men ikke har borde, stole og service, så kan man også leje dette fra dem hvis de andre udbydere af dette er booket helt ud.

Da børnehaver og vuggestuer ofte laver boller og anden form for mad til børn og til møderne pædagogerne afholder, så er der oftest også nogle fornuftige køkkener hertil. Dermed kan man klare det hele på stedet.

Er der mange mindre børn med, så er fordelen selvfølgelig også at de altid har en legeplads og sandsynligvis også et stort grønt område man kan lave en masse sjov og ballade på.

Gårde / Herregårde

Gårde og Herregårde er bestemt ikke det billigste at leje, så dette punkt er nok ikke for alle og enhver, men har du råd til det, så er det også som en drøm for konfirmanden, da omgivelserne næsten altid er helt ekstrem flotte og en helt unik oplevelse at holde konfirmation på så fine steder. Se bare på Eatmosfære i Odense, hvor de tilbyder konfirmationslokaler med mad og drikke + naturskønne omgivelser hvor der kan laves de perfekte billeder af konfirmanden.

Konference Lokaler

Konference lokaler er heller ikke blandt de billigste, men de kan være fantastisk smukt opbygget så det ligner en million og de har altid rigtig meget plads uanset hvor mange gæster du vil invitere til konfirmationen. Her har de fleste karaoke anlæg, projektorer, så i kan vise pinlige billeder og film på storskærm og mange andre underholdende aktiviteter. Derudover skal der heller ikke tænkes videre over det med maden osv, da de sørger for det hele til deres kuvert priser, som er meget forskellige alt efter hvor man booker sig ind henne.

Også her er det en god idé at være tidligt ude. Som minimum 3 måneder men helst mere end 6 måneder før hvis man vil være forholdsvis sikker på at kunne leje det ønskede konference lokale.

Natklubber

Den har du nok ikke regnet med at se her på listen, men det er faktisk muligt at leje en natklub til konfirmationsfest og andre former for fest. Her kan vi f.eks. nævne Ro’s Event i Roskilde som har masser af plads og hvor der virkelig kan blive sat gang i festen. Men der er natklubber i næsten alle byer, så her har du altså mulighed for at kontakte din lokale natklub og høre om muligheden for at leje deres lokaler.

Slotte

Der er mange flotte slotte i Danmark og næsten alle sammen har festlokaler de udbyder til udlejning, så man kan få en helt unik oplevelse. Her kan vi f.eks. nævne Egeskov slot på fyn. Ikke nok med at deres lokaler er ekstremt flotte, så har du også mulighed for at få adgang til deres exceptionelle flotte have, deres veteran musem eller endda bruge deres legeskov, labyrinter og meget andet. En fest på et slot er helt klart alle prinsessers drøm !

Sportshaller

Sportshaller er faktisk en af de billigere totalløsninger, når man tager dem, som sørger for det hele med mad og drikke også. Her fås de gerne fra 300 kr kuverten og opefter alt efter hvor meget plads man har brug for og hvor meget der skal gøres ud af konfirmationen med pynt m.v. Derudover er det den oplagte måde at holde konfirmation på hvis konfirmanden er sportstosset. Der kan laves mange underholdende aktiviteter i sådan en hal og så er der altid gode højttalere, så alle kan høre talerne samt mulighed for at holde en fest med høj musik efterfølgende.