Når de fleste af os tænker på en ung konfirmand, så tænker vi nok meget traditionelt, at konfirmationstøjet til drenge er et jakkesæt og konfirmationstøjet til piger er en hvid konfirmationskjole. men behøver det virkelig at være sådan?

En konfirmationskjole behøver ikke at være hvid, men det er en populær farve, der symbolisere uskyld og renhed, hvilket er grunden til, at den som oftest vælges fremfor konfirmationskjoler i beige og lyserøde farver. Nogle piger skifter også den hvide kjole ud med en buksedragt til konfirmationen.

Se udvalg af konfirmationskjoler hos White and more

Skal man have en hvid konfirmationskjole på?

Der er ingen krav til, at piger skal have en hvid konfirmationskjole på til deres konfirmation, men den er det populære valg, da hvid symbolisere uskyld og renhed. Andre populære farver til konfirmationskjoler og buksedragte er Rosa, lyserød og beige.

Det er ikke alle piger, der føler sig tilpas i en hvid konfirmationskjole og derfor ser vi tit, at der er et ønske om en buksedragt eller et andet alternativ for den hvide konfirmationskjole. Der er da heller ikke nogle regler på område, der diktere, at man skal have en hvid kjole på, hvilket giver lidt mulighed for at skille sig lidt ud fra mængden.

Kan en konfirmationskjole være rosa eller lyserød i stedet for hvid?

Er du ikke helt til den klassiske hvide konfirmationskjole, så er der heldigvis også andre meget populære farver til konfirmationskjoler.

Nogle af de mest populære farver næstefter den hvide konfirmationskjole er lyserød og rosa. Langt de fleste konfirmationskjole brands, som Lilly, Nelly og Whiteandmore har også et udvalg af konfirmationskjole i lyserød og rosa.

Hvorfor er konfirmationskjolen typisk hvide?

Konfirmationen er en fast tradition herhjemme og det må siges, at det er den hvide konfirmationskjole også blevet også selv om den bliver udfordret en del af kjoler i lyserød og rosa, for ikke at tale om buksedragt og andre valgmuligheder.

Men hvorfor er det nu lige, at konfirmationskjolerne typisk er hvide?

Da man indførte konfirmationerne tilbage i 1736 ved en forordning af Christian 6, der tænkte man allerede dengang over tøjet til konfirmationen. Tilbage dengang, der skulle de kvindelige konfirmander (altså pigerne) i følge forordningen bære en kjole i hvidt eller sort taft. Der var også krav til at kjolen skulle være enkelt og måtte ikke være udsmykket som vi ser dem i dag.

Dengang var der mange flere krav til konfirmationskjolerne, hvilket Charlotte S.H. Jensen har skrevet en spændende artikel om på Historie online

Hvide konfirmationskjoler til under 1.000 kroner

Er du på udkig efter en flot konfirmationskjole til under 1000 kroner, så kunne denne BEYONCE DRESS måske være noget for dig til din konfirmation.

hvid konfirmationskjoleVi har lavet et indlæg med en masse flotte hvide konfirmationskjoler, hvor du finder blandt andet finder denne BEYONCE DRESS. Se udvalg af konfirmationskjoler under 1000 kroner her.