Der er mange personer, der er nysgerrige omkring hvor lang tid en konfirmationsfest tager, samt hvor længe man skal sidde i kirken. Derfor har vi lavet et lille indlæg, hvor vi vil prøve på, at besvare alle de tidsbaseret spørgsmål, som du kunne sidde og brænde inde med.
En konfirmation tager i gennemsnit 12 timer, dette inkludere ca 1-1½ time i kirken, kørsel til konfirmationsfestens lokaler, reception, spisning og efterfest med musik og dans.
Hvor lang tid tager en konfirmation i kirken
Det er lidt med forskel fra kirke til kirke, hvor lang tid det tager for en konfirmation i kirken. Men en god skik er at møde op i god tid, hvilket giver en bedre oplevelse for alle.
Konfirmationen starter med, at konfirmanderne går ind i kirken og sætter sig på deres særlige pladser, der typisk er stillet i gang i midten, hvor deres familie sidder på bænken ved siden af deres plads. Det er lidt med forskel fra kirke til kirke (især under corona) hvor mange familie medlemmer, der kan være deltagende i kirken. Efter alle har fundet deres plads, så starter præsten med en indgangsbøn, en salme, læsning fra Bibelen og en kort prædiken, så holder præsten tale til konfirmanderne.
Den danske folkekirke har lavet en beskrivelse af selve konfirmationens forløb i kirken her
Konfirmationen i kirken tager 1 og 15 min, det kan dog svinge lidt alt efter antallet af konfirmander, samt længden på præstens tale. Udover tiden i kirken, så skal man forvente 30 minutter til fotosession med konfirmanderne og de biler, som de bliver kørt i til konfirmationsfesten.
Hvor lang tid er det nu lige, at en konfirmationsfest vare?
Der er stor forskel fra familie til familie, hvor længe en konfirmationsfest tager, da nogle familier fester mere end andre. Det er dog en ganske normal skik, at gæsterne først begynder at tage hjem efter der er serveret skrub-af-mad eller skrub-hjem-mad, som det også bliver kaldt.
En klassisk konfirmationsfest med reception, spisning, efterfest og skrub-af-mad tager ca. 10 timer. Dertil kommer 1 og 15 minutter i kirken samt konfirmationskørsel og fotosession ude foran kirken på 30 minutter.
Over de seneste 10 år, har vi set en ny tendens med både konfirmationskørsel i flotte lækre biler man lejer ind, samt sjove underholdning til konfirmationen i form af skøre indslag, som giver den et lidt mere aktivt præg end den klassiske suppe steg og is, hvilket giver hele konfirmationen et frisk pust.
Hvor lang tid før skal man sende invitationer ud?
Der er ikke nogen faste regler for, hvornår man skal sende invitationerne ud til en konfirmation. Dog er det en god idé at sende dem ud i så god tid som overhoved muligt, da konfirmationerne holdes i en travl periode, med en masse andre konfirmationer, bryllupper og foreningsafslutninger.
Man sender invitationer ud 3-6 måneder før selve konfirmationen og så snart man har datoen for konfirmationen, hvilket typisk bliver oplyst i september og oktober af ens sogn, der bør man informere sine gæster om datoen.
Sidder du og er ved at planlægge konfirmationen og hvornår du skal gøre hvad, så har vi lavet en komplet huskeliste til konfirmation, som du kan få tilsendt til din mail.
Hvad med tidsplan til konfirmationen?
Det er vigtigt, at man laver en tidsplan for konfirmationen, så køkkenet og personalet har en chance for, at kunne planlægge og tilpasse maden til resten af festen.
Tidsplanen for konfirmationen skal tage højde for, konfirmation i kirken, kørsel fra kirken, reception, spisningen, sjove indslag, sange og taler, efterfesten og skrub-af-maden.
Hvis du er usikker på, hvilke punkter du skal have med i din tidsplan, så har vi lavet et indlæg om konfirmationsfestens forløb her.
Top anbefalinger til konfirmation
Her under finder du nogle af vores top anbefalinger til konfirmation:
Gave idéer til drenge: Promillebriller trender virkelig som konfirmationsgave idéer i år
Gave idéer til piger: her trender Armbånd m. graveringsplade & rød hjerte vedhæng
Sjove indslag: Her topper promillebriller virkelig listen men se alle vores forslag til konfirmationsindslag her